Υμηττός, 9 Μαρτίου 2016:

Τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, επιδιώκοντας στρατηγικά άνοιγμα στην ινδική αγορά, έχοντας την πλήρη στήριξη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, έχουν προχωρήσει σε συνεργασίες με ινδικές εταιρείες, με στόχο την διεκδίκηση μεγάλων προγραμμάτων, αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων στους τομείς της Αεράμυνας και των Πυρομαχικών.

Ήδη, η Εταιρεία συμμετέχει σε διαγωνισμούς για προμήθεια ναυτικών πύργων και αντιαεροπορικών Α-30 για πρώτη φορά στην Ιστορία της ως primecontractor, σε συνεργασία με ινδικές εταιρείες και άλλες εξειδικευμένες εταιρείες του εξωτερικού, με εξαιρετικές πιθανότητες επιτυχίας. Το ύψος του διαγωνισμού είναι εκατοντάδες εκατομμύρια και τα ΕΑΣ ανταγωνίζονται διεθνείς εταιρείες κολοσσούς.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΑΣ, Ναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης, δήλωσε σχετικά: «Η πολύχρονη εμπειρία και τεχνογνωσία της εταιρείας μας στον χώρο της σχεδίασης και παραγωγής αντιαεροπορικών συστημάτων έχουν αναδείξει τα ΕΑΣ ως αξιόπιστο συνεργάτη μεγάλων κατασκευαστών. Επιδιώκουμε στρατηγικά τη διείσδυση σε νέες αγορές και θα αξιοποιήσουμε την υπάρχουσα τεχνογνωσία και πολύχρονη εμπειρία μας για την περαιτέρω εδραίωσή μας στην ινδική αγορά».