Δραστηριότητες

Δραστηριότητες2020-12-16T17:40:33+03:00

Θέλετε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας;

Επικοινωνία
Επιπρόσθετα με την εξαγωγική τους δραστηριότητα, τα ΕΑΣ απολαμβάνουν της φήμης και εμπιστοσύνης της παγκόσμιας αγοράς, και ως δυναμικός συνεργάτης των μεγαλύτερων εταιρειών της διεθνούς αμυντικής βιομηχανίας.

Τα ΕΑΣ σήμερα έχουν επιτύχει:

• Να είναι ο Αποκλειστικός Προμηθευτής των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας σε Όπλα & Πυρομαχικά κατασκευαζόμενα στην Ελλάδα.
• Να είναι Πιστοποιημένος Κατασκευαστής & Προμηθευτής αμυντικών υλικών από ΥΕΘΑ ξένων κρατών. Μεταξύ αυτών, ΗΠΑ, Γαλλία, Ινδία κλπ.
• Να είναι ο μόνος Εξουσιοδοτημένος από την Γερμανική Heckler & Koch κατασκευαστής αυτόματων τυφεκίων 7.62mmG3 στην Ευρώπη.
• Να παρέχουν πλήρη υποστήριξη του ΥΕΘΑ σε αναβάθμιση & εκσυγχρονισμό του οπλοστασίου της χώρας.
• Να είναι μέλος του Consortium που ανέπτυξε τον πύραυλο αέρος-αέρος IRIS-T. Κατασκευαστής των Warhead & SAU του πυραύλου.
• Να έχουν πιστοποιηθεί από το ΝΑΤΟ ως ένα από τα 5 Εξουσιοδοτημένα Κέντρα Αποσυναρμολόγησης-Συντήρησης-Συναρμολόγησης Πυραύλων (MADF).

Ο Κλάδος Έρευνας & Ανάπτυξης στα ΕΑΣ συνεργάζεται στενά με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκειμένου, αποκτώντας γνώση ως προς τις τρέχουσες και μελλοντικές απαιτήσεις των ΕΕΔ, να προγραμματίσει την κάλυψη των αναγκών τους.

Mε το άρτια εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό και τον υψηλής ποιότητας μηχανολογικό εξοπλισμό που διαθέτει, η ΕΑΣ επεκτείνει διαρκώς τις δραστηριότητές της στην αναβάθμιση των προϊόντων της και στην ανάπτυξη νέων, υψηλής τεχνολογίας, προϊόντων, αυξάνοντας έτσι το κύρος και την αξιοπιστία της στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Επιπρόσθετα με την Ελληνική Αγορά, η ΕΑΣ απολαμβάνει της φήμης και εμπιστοσύνης του Διεθνούς Κλάδου της Αμυντικής Βιομηχανίας:

Ως αξιόπιστος Προμηθευτής υψηλής ποιότητας αμυντικού υλικού, κατορθώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο να ικανοποιήσει τις τρέχουσες ανάγκες των Πελατών της Διεθνώς και να εξάγει τα προϊόντα της και στις 5 Ηπείρους.

Οι εξαγωγές της ΕΑΣ έχουν ξεκινήσει  από τα μέσα της δεκαετίας του 1930, οπότε και εξήχθησαν προϊόντα της εταιρίας στις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές χώρες της εποχής. Την τελευταία 20ετία, τα προϊόντα της ΕΑΣ εξήχθησαν σε 40 χώρες παγκοσμίως.

Πολιτική Ποιότητας2020-06-19T19:15:25+03:00

Διασφάλιση Ποιότητας2021-06-07T14:18:58+03:00

Τα ΕΑΣ, έχουν κερδίσει την απόλυτη εμπιστοσύνη των πελατών τους τόσο στην Ελληνική όσο και τη διεθνή αγορά, ως προς την ποιότητα και την αξιοπιστία των προϊόντων τους.

Προκειμένου να εξασφαλίσουν την πλήρη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις και τις προδιαγραφές, τα ΕΑΣ έχουν αναπτύξει και διατηρούν ένα ευρύτατο Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας, το οποίο ελέγχει όλες τις παραγωγικές φάσεις, από τις πρώτες ύλες έως το τελικό προϊόν.

Τα ΕΑΣ επιπλέον λειτουργούν καλώς εξοπλισμένα εργαστήρια, τα οποία διασφαλίζουν την αξιοπιστία και τα υψηλά πρότυπα των δοκιμών και των μετρήσεων που διενεργούνται στα προϊόντα τους. Στα εργαστήρια αυτά γίνονται δοκιμές με βάση τα πρότυπα MIL-STD, STANAG, ASTM, EN, ISO, DIN, καθώς και τις αντίστοιχες προδιαγραφές του κάθε προϊόντος.

Tο Σύστημα Διαχείρισης της Ποιότητας που εφαρμόζουν τα ΕΑΣ είναι πιστοποιημένο κατά ISO 9001:2015, ενώ παράλληλα  τα ΕΑΣ τηρούν τις απαιτήσεις Διασφάλισης Ποιότητας του ΝΑΤΟ κατά το πρότυπο  AQAP -2110  στις συμβάσεις με τους πελάτες τους, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των Υπουργείων Άμυνας της Ελλάδας και των άλλων χωρών.

Η πιστή εφαρμογή του Συστήματος Ποιότητας στις εκτελούμενες συμβάσεις παρακολουθείται σε μόνιμη βάση από Επιτροπές ελέγχου της ποιότητας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Βλητικοί Σταθμοί2023-02-08T17:05:03+03:00

Στις εγκαταστάσεις των ΕΑΣ λειτουργούν 3 Βλητικοί Σταθμοί*:

  1. Το Εργαστήριο Βαλλιστικών Δοκιμών – Βλητικός Σταθμός στο εργοστάσιο στον Υμηττό Αττικής, το οποίο πραγματοποιεί ελέγχους σε πυρομαχικά μικρών διαμετρημάτων και σε αντιβαλλιστικά υλικά.
    Το Εργαστήριο είναι πιστοποιημένο από το ΝΑΤΟ σαν Εθνικό Κέντρο Δοκιμών για πυρομαχικά μικρών διαμετρημάτων.
    Το εργαστήριο λειτουργεί με προσωπικό υψηλής εξειδίκευσης, καλύπτει μία έκταση 450m2 όπου υπάρχουν πέντε σήραγγες μήκους 50 έως 200 μέτρων και είναι πλήρως εξοπλισμένο.
  2. Ο Βλητικός Σταθμός στο εργοστάσιο του Αιγίου, στον οποίο ελέγχονται τα προϊόντα του εργοστασίου (όπλα). Οι εγκαταστάσεις δοκιμών βρίσκονται εντός του χώρου του εργοστασίου του Αιγίου. Ο Βλητικός Σταθμός περιλαμβάνει τέσσερις σήραγγες μήκους 25 έως 100 μέτρων και ένα υπαίθριο πεδίο βολής μήκους 15 μέτρων.
  3. Ο Βλητικός Σταθμός στο εργοστάσιο του Λαυρίου στον οποίο ελέγχονται πυρομαχικά και όπλα μεσαίων διαμετρημάτων (πυροβόλα, εκτοξευτές βομβίδων κ.λπ). Οι βλητικές δοκιμές πραγματοποιούνται σε υπαίθριο πεδίο βολής μήκους 200 μέτρων το οποίο βρίσκεται εντός των εγκαταστάσεων του εργοστασίου.

Επιπλέον τα ΕΑΣ χρησιμοποιούν διάφορα πεδία βολής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (κυρίως το Πεδίο Βολής Κοσκίνων στην Εύβοια) για δοκιμές σε πυρομαχικά και βαρέα όπλα μεγάλου βεληνεκούς (όλμοι κ.λπ).

* Οι υπηρεσίες παρέχονται μόνο σε πελάτες αμυντικού τομέα

Εργαστήρια Μετρολογίας2023-02-08T17:43:44+03:00

Εργαστήρια Μετρολογίας

Εργαστήριο Μετρολογίας  Υμηττού με εφαρμογή του προτύπου ISO 17025*

Το Εργαστήριο Μετρολογίας είναι μέρος των βιομηχανικών εγκαταστάσεων Υμηττού της εταιρείας Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

Το Εργαστήριο λειτουργεί βάσει σαφώς τεκμηριωμένων διαδικασιών και εφαρμόζει σύστημα διαχείρισης κατά ELOT EN ISO / IEC 17025 . Το προσωπικό του εργαστηρίου έχει εκπαιδευτεί σχετικά με τις διαδικασίες, τις μεθόδους και την ορθή χρήση του εξοπλισμού. Έχουν εμπειρία και ικανότητα εκτέλεσης ακόμη και των πιο σύνθετων μετρήσεων και δοκιμών υψηλής ακρίβειας.

Το εργαστήριο καλύπτει έκταση 300 m2 και έχει σχεδιαστεί ειδικά για να διασφαλίζει την αξιοπιστία και την ακρίβεια των μετρήσεων και των δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν. Οι Αίθουσες βαθμονόμησης του Εργαστηρίου Μετρολογίας έχουν κατασκευαστεί σε ειδικά θεμέλια για να διασφαλιστεί η απομόνωση των κραδασμών. Το Εργαστήριο είναι εξοπλισμένο με ειδικούς πάγκους εργασίας από μαύρο γρανίτη (κλάσεις 1 και 00 σύμφωνα με το DIN 876).

Οι περιβαλλοντικές συνθήκες εντός του εργαστηρίου συμμορφώνονται με τις διεθνείς τεχνικές προδιαγραφές για τέτοιες εγκαταστάσεις και διατηρούνται με τη χρήση ενός ειδικού συστήματος κλιματισμού που διατηρεί τη θερμοκρασία στους 20 ° C ± 0,5 ° C και την υγρασία σε επίπεδο μεταξύ 50% – 60%.

Ο εργαστηριακός εξοπλισμός περιλαμβάνει κοινά και ειδικά μικρόμετρα, παχύμετρα, ηλεκτρονικούς κατακόρυφους μετρητές ύψους, πλάκες εφαρμογής γρανίτη, κασετίνες προτύπων πλακιδίων (πρότυπα ορθογώνια μπλοκ μέτρησης ), κατηγορίας -Κ -,-0-, -1-, -2- ,
πρότυπες σφαίρες και κυλίνδρους, συσκευές βαθμονόμησης για όργανα μέτρησης και τις ακόλουθες μηχανές μέτρησης:

Μηχανή μέτρησης PMM 866-3D, για μεγάλα κομμάτια – ακρίβεια: έως 0,50 μm.

Μηχανή μέτρησης SIP – 302M, για κυλινδρικά και επίπεδα αντικείμενα, εσωτερικά και εξωτερικά σπειρώματα κ.λπ. – ακρίβεια: έως 0,40 μm.

Μικροσκόπιο μέτρησης UMW – SKI, με μεγεθυντικούς φακούς και αξεσουάρ, με προσπίπτον φως για «τυφλά» σημεία μέτρησης, ραδίων, μέτρηση περιγράμματος, γωνιών, ακτινών, γωνιών σπειρώματος κ.λπ.

Μηχανικός συγκριτής TESA UPD, πλήρης με αξεσουάρ (ηλεκτρονικό θερμόμετρο ακριβείας με 4 αισθητήρες, μονοχρωματική πηγή φωτός, οπτικό επίπεδο κ.λπ.) για τη βαθμονόμηση των μετρητικών πλακιδίων (μπλοκ) – κλάσης ακριβείας: 0,1 & 2.
Συσκευή βαθμονόμησης MINI – HORIZONTAL, για τη βαθμονόμηση των μετρητικών ρολογιών, (τύπου άξονα τύπου μοχλού κ.λπ.) και τη βαθμονόμηση διαφόρων μικρών οργάνων – ακρίβεια: έως 0,40 μm.

Συσκευή μέτρησης κατακόρυφου ύψους TRIMOS V600 +, για μέτρηση ύψους, καθώς και αποστάσεις μεταξύ κέντρων οπών – ακρίβεια: 1 μm.

Συσκευές διακρίβωσης ροπόκλειδων MECMESSIN TWC-1 & TWC-4

Πρότυπα βάρη για βαθμονόμηση ζυγών κατηγορίας F & Ν.

Ο σχεδιασμός και ο εξοπλισμός του εργαστηρίου, καθώς και το εξειδικευμένο προσωπικό του διασφαλίζουν την αξιοπιστία του μεγάλου εύρους εφαρμογών που εκτελούνται στο εργαστήριο για την εταιρεία Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και τους πελάτες της.

* Οι υπηρεσίες παρέχονται μόνο σε πελάτες αμυντικού τομέα

Εργαστήριο Μετρολογίας Αιγίου*

Το Εργαστήριο Μετρολογίας είναι μέρος των βιομηχανικών εγκαταστάσεων Αγίου της εταιρείας Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.
Το Εργαστήριο λειτουργεί βάσει σαφώς τεκμηριωμένων διαδικασιών και εφαρμόζει σύστημα διαχείρισης κατά ELOT EN ISO / 9001. Το προσωπικό του εργαστηρίου έχει εκπαιδευτεί σχετικά με τις διαδικασίες, τις μεθόδους και την ορθή χρήση του εξοπλισμού. Έχουν εμπειρία και ικανότητα εκτέλεσης ακόμη και των πιο σύνθετων μετρήσεων και δοκιμών υψηλής ακρίβειας.

Το Εργαστήριο είναι εξοπλισμένο με ειδικούς πάγκους εργασίας από μαύρο γρανίτη (κλάσεις 1 και 00 σύμφωνα με το DIN 876).
Οι περιβαλλοντικές συνθήκες εντός του εργαστηρίου συμμορφώνονται με τις διεθνείς τεχνικές προδιαγραφές για τέτοιες εγκαταστάσεις και διατηρούνται με τη χρήση ενός ειδικού συστήματος κλιματισμού που διατηρεί τη θερμοκρασία στους 20° C ± 2° C και την υγρασία σε επίπεδο μεταξύ 30% – 50%.

Ο εργαστηριακός εξοπλισμός περιλαμβάνει κοινά και ειδικά μικρόμετρα, παχύμετρα, ηλεκτρονικούς κατακόρυφους μετρητές ύψους, πλάκες εφαρμογής γρανίτη, κασετίνες προτύπων πλακιδίων (πρότυπα ορθογώνια μπλοκ μέτρησης ), κατηγορίας -00-,-0-, -1-, -2-
πρότυπες σφαίρες και κυλίνδρους, συσκευές βαθμονόμησης για όργανα μέτρησης και τις ακόλουθες μηχανές μέτρησης:
Μηχανή μέτρησης SIP – 302M, για κυλινδρικά και επίπεδα αντικείμενα, εσωτερικά και εξωτερικά σπειρώματα κ.λπ. – ακρίβεια: έως 0,40 μm.
Μικροσκόπιο μέτρησης ETALON ECM200, με μεγεθυντικούς φακούς και αξεσουάρ, με προσπίπτον φως για «τυφλά» σημεία μέτρησης, ραδίων, μέτρηση περιγράμματος, γωνιών, ακτίνων, γωνιών σπειρώματος κ.λπ.

Μηχανικός συγκριτής TESA UPC, πλήρης με αξεσουάρ (θερμόμετρο ακριβείας με 4 αισθητήρες, μονοχρωματική πηγή φωτός, οπτικό επίπεδο κ.λπ.) για τη βαθμονόμηση των μετρητικών πλακιδίων (μπλοκ) – κλάσης ακριβείας: 0,1 & 2.

Συσκευή βαθμονόμησης ύψους –height master-ακρίβειας 0,002 mm, για τη βαθμονόμηση των μετρητικών ρολογιών, (τύπου άξονα τύπου μοχλού κ.λπ.) και τη βαθμονόμηση διαφόρων μικρών οργάνων – ακρίβεια: έως 0,40 μm.

Μετρήσεις θερμοκρασιών από -50° C έως 1760° C.

Μετρήσεις βάρους κατηγορίας F και Ν.

Ο σχεδιασμός και ο εξοπλισμός του εργαστηρίου, καθώς και το εξειδικευμένο προσωπικό του διασφαλίζουν την αξιοπιστία του μεγάλου εύρους εφαρμογών που εκτελούνται στο εργαστήριο για την εταιρεία Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και τους πελάτες της.

* Οι υπηρεσίες παρέχονται μόνο σε πελάτες αμυντικού τομέα

Τα ΕΑΣ σήμερα έχουν επιτύχει:

• Να είναι ο Αποκλειστικός Προμηθευτής των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας σε Όπλα & Πυρομαχικά κατασκευαζόμενα στην Ελλάδα.
• Να είναι Πιστοποιημένος Κατασκευαστής & Προμηθευτής αμυντικών υλικών από ΥΕΘΑ ξένων κρατών. Μεταξύ αυτών, ΗΠΑ, Γαλλία, Ινδία κλπ.
• Να είναι ο μόνος Εξουσιοδοτημένος από την Γερμανική Heckler & Koch κατασκευαστής αυτόμα-των τυφεκίων 7.62mmG3 στην Ευρώπη.
• Να παρέχουν πλήρης υποστήριξη του ΥΕΘΑ σε αναβάθμιση & εκσυγχρονισμό του οπλοστασίου της χώρας.
• Να είναι μέλος του Consortium που ανέπτυξε τον πύραυλο αέρος-αέρος IRIS-T. Κατασκευαστής των Warhead & SAU του πυραύλου.
• Να έχουν πιστοποιηθεί από το ΝΑΤΟ ως ένα από τα 5 Εξουσιοδοτημένα Κέντρα Αποσυναρμολόγησης-Συντήρησης-Συναρμολόγησης Πυραύλων (MADF).

Δείτε τις πιστοποιήσεις μας εδώ