Τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα συμμετείχαν στο 5ο Συνέδριο «Athens Flying Week Aviation Development», το οποίο διοργανώθηκε την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία στην Αθήνα.

Στην Ενότητα με θέμα «Η Ανάπτυξη της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας-Αεροδιαστημική Τεχνολογία» συμμετείχε ως ομιλητής ο Πρόεδρος των ΕΑΣ κ. Θεόφιλος Βασιλείου.

O κος Βασιλείου, κατά την εισήγησή του με τίτλο «Στρατηγικός Σχεδιασμός, Έρευνα και Καινοτομία: Καθοριστική Προοπτική για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας» αναφέρθηκε στα προβλήματα της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας και των ΕΑΣ που έρχονται από το παρελθόν, τις δυσχέρειες που δημιουργεί σήμερα η παρατεταμένη οικονομική κρίση και τις απειλές εθνικής άμυνας και ασφάλειας, παραδοσιακές αλλά και νέες, ασύμμετρες, που αντιμετωπίζει η χώρα. Υπογράμμισε γι’ αυτό την αναγκαιότητα να διαφυλαχθεί ο βασικός πυρήνας ικανότητας αμυντικής αποτροπής.

Προς την κατεύθυνση αυτή, εξέφρασε την αισιοδοξία του για τα ΕΑΣ, βασιζόμενος, πρώτον , στην εκπεφρασμένη πολιτική βούληση της πολιτικής ηγεσίας για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της εταιρείας, τη στήριξη και ενίσχυσή της, και, δεύτερον, στη στρατηγική επιλογή των ΕΑΣ να επενδύσουν στην έρευνα και ανάπτυξη, με στόχο την αναβάθμιση των παραγομένων προϊόντων και την παραγωγή νέων, καινοτομικών, στον τομέα των τεχνολογιών αιχμής.

Δείτε το σύνολο της παρουσίασης επισυναπτόμενα παρακάτω.