Στο πλαίσιο της εξωστρεφούς πολιτικής προώθησης των προϊόντων και δυνατοτήτων τους, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΒΕΕ, με επικεφαλή τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Ναύαρχο (ε.α.) Κοσμά Χρηστίδη ,Επίτιμο Αρχηγό ΓΕΝ, συμμετείχαν στην Διεθνή Έκθεση Αμυντικών Συστημάτων «AUSA 2016», που πραγματοποιήθηκε από 3 έως 5 Οκτωβρίου 2016 στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ.

Τα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου έγιναν από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Βίτσα, τον Πρέσβη της Ελλάδος στη Washington κ. Θεοχάρη Λαλάκο, τον Πρόεδρο και CEO της AUSA στρατηγό Carter F. Ham και τον Πρόεδρο του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου κ. Σίμο Αναστασόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, το περίπτερο των ΕΑΣ, στο πλαίσιο της εθνικής ελληνικής συμμετοχής, προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών, διεκδικώντας τις ευκαιρίες εκείνες που θα βοηθήσουν την εταιρεία να αναπτυχτεί και να διεκδικήσει το δικό της μερίδιο στις διεθνείς αγορές.

Η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί κορυφαία διοργάνωση στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας και διεξάγεται κάθε χρόνο, με εξειδικευμένους επισκέπτες και με τη συμμετοχή 600 και πλέον εταιρειών-εκθετών, ανάμεσά τους και ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες. Η Ελλάδα συμμετέχει για τρίτη χρονιά στην έκθεση.

Το Ελληνικό περίπτερο διοργανώθηκε από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, υπό την αιγίδα του υπουργείου Εθνικής ‘Άμυνας και με τη συμπαράσταση της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Ανάπτυξης (ΓΔΑΕΕ) και του Enterprise Greece.