Στα πλαίσια του Φεστιβάλ «Αισχύλεια 2016» του Δήμου Ελευσίνας, εγκαινιάστηκε το Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 19.00, η πρώτη έκθεση του «Μουσείου Νεότερης Ιστορίας Ελευσίνας-Γεώργιος Αμπατζόγλου» , με θέμα: «Ελευσίνα, Βιομηχανικό Παρελθόν», με αρχειακό υλικό και εκθέματα από το Συγκρότημα του Εργοστασίου των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων Ελευσίνας (πρώην ΠΥΡΚΑΛ), στο Διοικητήριο του Παλαιού Ελαιουργείου, στην παραλία της Ελευσίνας.

Για πρώτη φορά, επιχειρείται μια αναδρομή στην ιστορία της βιομηχανίας της πόλης της Ελευσίνας, από τα τέλη του 19ου αιώνα έως τη Μεταπολίτευση, με σπάνια τεκμήρια της λειτουργίας των μεγάλων βιομηχανικών μονάδων της περιοχής, συμπεριλαμβανομένου και του Εργοστασίου των ΕΑΣ. Ο επισκέπτης καλείται να ανασυνθέσει την ιστορία, μέσα από το παράδειγμα σημαντικών, όσο και άγνωστων στιγμών του παρελθόντος ενός τόπου, που αν και παραμένει βιομηχανικός, διαθέτει παράλληλα μια βαθιά σχέση με την παραγωγή πολιτισμού.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 15 Νοεμβρίου 2016. Οι ώρες λειτουργίας είναι : κάθε Τρίτη έως Παρασκευή και Κυριακή: 9.00-13.00 και 19.00-22.00, Σάββατο: 19.00-22.00. Δευτέρα κλειστά.

Είσοδος ελεύθερη.