Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016 στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ κ. ΑΛ. ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗ, του ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΤΕΡ. ΚΟΥΪΚ, του ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ κ. ΔΗΜ. ΒΙΤΣΑ και των κ.κ. ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ και ΚΟΣΜΑ ΧΡΗΣΤΙΔΗ, Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου, αντίστοιχα, των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ ΑΒΕΕ) με τη συμμετοχή στελεχών της εταιρείας και συμβούλων του ΑΝΥΕΘΑ.

Στη σύσκεψη επαναβεβαιώθηκε η πολιτική διατήρησης και ανάπτυξης των ΕΑΣ, ως Δημόσιας Αμυντικής Βιομηχανίας, που συνδράμει στην εξυπηρέτηση των Ενόπλων Δυνάμεων και ως εκ τούτου στην Άμυνα και την Ασφάλεια της Χώρας μας.

Επίσης συζητήθηκε ο προτεινόμενος Επιχειρησιακός Σχεδιασμός της προσεχούς πενταετίας (2016-2020), η παραγωγικότητα της Εταιρείας, η εξωστρέφεια, οι δυνατότητες χρηματοδότησής της, για πρώτες ύλες και ανάπτυξη, φλέγοντα θέματα των εργαζομένων, καθώς και οι πιθανότητες διεύρυνσης της παραγωγικής της βάσης.

Η ταυτότητα απόψεων, ο προγραμματισμός άμεσων και έμμεσων ενεργειών της Διοίκησης και από πλευράς Πολιτικής Ηγεσίας στέλνουν αισιόδοξα μηνύματα, για τη βιωσιμότητα των ΕΑΣ και τη περαιτέρω ανάπτυξή τους.