Για πρώτη φορά, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έλαβε μέρος στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, 8-16 Σεπτεμβρίου 2018, με δικό του Περίπτερο, στο οποίο εκπροσωπήθηκε η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα.

Η πρωτοβουλία αυτή, σε μια δύσκολη συγκυρία για το σύνολο της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας, είχε ως στόχο να στείλει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και στήριξης στην Αμυντική Βιομηχανία και να τονίσει την ανάγκη στενής συνεργασίας με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τα Επιτελεία.

Το πλήθος των επισκεπτών του Περιπτέρου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ξεπέρασε κάθε προσδοκία και το Περίπτερο τιμήθηκε με το Α’ βραβείο της Έκθεσης.

Τα ΕΑΣ, παραλλήλως με τις άλλες κρατικές αμυντικές εταιρείες, είχε περίοπτη θέση στο Περίπτερο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με έκθεση ολόκληρου του φάσματος των προϊόντων του σε πυρομαχικά, όπλα και πυραυλικά συστήματα. Τα εκθέματα προσείλκυσαν πλήθος επισκεπτών, αλλά και πολλές ξένες αντιπροσωπείες, που έδειξαν ενδιαφέρον για σχέσεις και συνεργασίες.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας των ΕΑΣ ήταν ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Αντιναύαρχος ΠΝ ε.α. Γιώργος Ροϊδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Θεόφιλος Βασιλείου.

Σημαντική εξέλιξη για τις προοπτικές της Αμυντικής Βιομηχανίας ήταν οι εξαγγελίες που έγιναν, με την ευκαιρία της Έκθεσης, από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και τον Γενικό Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ, Αντιναύαρχο ΠΝ εα. Κυριάκο Κυριακίδη, σχετικά με τις αλλαγές στο νομικό πλαίσιο των αμυντικών προμηθειών. Ειδικότερα, στην αλλαγή του νόμου περί προμηθειών (3978/11), την αποφυγή χαρακτηρισμού των ερευνητικών προγραμμάτων ως «προμηθειών» και τον 10ετή προγραμματισμό των προμηθειών από τα Επιτελεία.