Την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων κ. Θεόφιλος Βασιλείου, εκπροσωπώντας την εταιρεία, συμμετείχε ως ομιλητής στο 5ο Ετήσιο Συνέδριο για την Άμυνα και την Ασφάλεια, “EXPOSEC-DEFENSEWORLD”, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, ο Πρόεδρος των ΕΑΣ πραγματοποίησε ομιλία με θέμα «Η σημασία της στενής συνεργασίας μεταξύ Κράτους και Αμυντικής Βιομηχανίας για μια πετυχημένη εξωστρεφή πολιτική».

Κατά την ομιλία του, ο κ. Βασιλείου, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις τεράστιες δυνατότητες που έχει η Ελληνική αμυντική βιομηχανία, εάν κινητοποιηθεί στο σύνολό της και ενταχθεί σε μια μεγάλη εθνική προσπάθεια. «Η ανάγκη δημιουργίας μιας πετυχημένης εξωστρεφούς πολιτικής κρίνεται επιτακτική και πρέπει να στηρίζεται σε τρεις βασικούς πυλώνες: στην κρατική υποστήριξη, την αρωγή και τον στρατηγικό προσανατολισμό, στις κρατικές αμυντικές βιομηχανίες και στις ιδιωτικές αμυντικές βιομηχανίες». Τόνισε επίσης ότι «πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην έρευνα, ανάπτυξη και καινοτομία, γιατί πάνω σ’ αυτή τη βάση μπορεί να διασφαλιστεί το βιώσιμο μέλλον της Ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας και η κάλυψη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Οι τελευταίες πρέπει να έχουν την αρωγή της Ελληνικής βιομηχανίας με αριστοπολεμικά όπλα, στην αιχμή της τεχνολογίας».

Ολόκληρη η ομιλία του Προέδρου των ΕΑΣ εδώ.