Την ανάγκη ανταπόκρισης της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας στις σημερινές προκλήσεις ανέδειξε ο Πρόεδρος των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων κ. Θεόφιλος Βασιλείου σε ομιλία του με θέμα «Εθνική Αμυντική Πολιτική και Στρατηγικός Σχεδιασμός εν μέσω γεωπολιτικών αναταράξεων. Ο ρόλος των ΕΑΣ», στο πλαίσιο του Συνεδρίου EXPOSEC DEFENSEWORLD 2016 που πραγματοποιήθηκε στις 12 και 13 Απριλίου 2016, στην Αθήνα.
Ο κ. Βασιλείου υπογράμμισε την ανάγκη σχεδιασμού και ανάπτυξης της επόμενης μέρας της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας,προκειμένου να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης της εθνικής, αλλά και της ευρωπαϊκής οικονομίας, εν μέσω μιας περιόδου έντονης γεωπολιτικής αναταραχής, με τη χώρα μας να βρίσκεται αντιμέτωπη με εθνικά προβλήματα, αμφισβητήσεις και διεκδικήσεις στον εθνικό της χώρο.

Όπως ανέφερε στην ομιλία του ο Πρόεδρος των ΕΑΣ, η εταιρεία «απαντά» στα εθνικά ζητούμενα για ανασυγκρότηση και ανάπτυξη, μέσα από :
α. Την δημιουργία στρατηγικού και επιχειρησιακού προγραμματισμού, ο οποίος εντάσσεται στην εθνική αμυντική στρατηγική και έχει ως αναφορά τις επιχειρησιακές ανάγκες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και τις εξαγωγές.

β. Την επικαιροποίηση και αναβάθμιση των παραγόμενων προϊόντων, παράλληλα με την αξιοποίηση των υπαρχόντων πρωτοτύπων και την παραγωγή νέων, καινοτομικών προϊόντων.

γ. Την οργάνωση και προώθηση νέων τεχνολογιών, που έχουν σχέση με την παραγωγή των ΕΑΣ και υπό την σκέπη ενός Κέντρου Έρευνας.

δ. Τη θεσμοθέτηση οργανικών δεσμών με τα Πανεπιστήμια και Πολυτεχνεία και τους άλλους ερευνητικούς φορείς της χώρας.

ε. Τη συνεργασία με τις Ελληνικές Ιδιωτικές Αμυντικές Βιομηχανίες.

στ. Την εξωστρέφεια, με στόχο τις κατακτήσεις ξένων αγορών.

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε: «Η εταιρεία διαθέτει σήμερα αξιοζήλευτες υποδομές, διεθνούς επιπέδου τεχνολογία, και όλα τα χαρακτηριστικά και τις προοπτικές μιας σύγχρονης, δυναμικής Αμυντικής Βιομηχανίας. Πάνω στις βάσεις αυτές, τα ΕΑΣ μπορούν να πετύχουν ένα νέο, μεγάλο άλμα και να διαδραματίσουν βασικό ρόλο στο χώρο της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας».

Για να δείτε ολόκληρη την ομιλία του προέδρου δείτε τα επισυναπτόμενα παρακάτω.