Τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ ΑΒΕΕ), με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Θεόφιλο Βασιλείου και τον Δ/ντα Σύμβουλο, Επίτιμο Αρχηγό ΓΕΝ, ναύαρχο (ε.α.) Κοσμά Χρηστίδη, έδωσαν δυναμικό παρόν, για δεύτερη χρονιά, στην Διεθνή Έκθεση Αμυντικών Συστημάτων «AUSA 2015» που πραγματοποιήθηκε από 12 έως 14 Οκτωβρίου 2015 στην Washingtonτων ΗΠΑ.

Η AUSA αποτελεί κορυφαία διοργάνωση που κάθε χρόνο συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες Aμυντικές Βιομηχανίες του κόσμου. Ο εκθεσιακός χώρος των ΕΑΣ ήταν μέρος του Ελληνικού Περιπτέρου, που δημιουργήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Τα εγκαίνια έγιναν από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Βίτσα, τον Πρέσβη της Ελλάδος στην Ουάσιγκτον κ. Χρήστο Παναγόπουλο, τον Πρόεδρο της AUSA Στρατηγό Gordon Sullivan και τον Πρόεδρο του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου κ. Σίμο Αναστασόπουλο.

Στο Ελληνικό Περίπτερο, τα ΕΑΣ είχαν την ευκαιρία να προβάλουν την υψηλή τεχνογνωσία τους, το ευρύ φάσμα των προϊόντων και των υπηρεσιών τους και –μέσα από στοχευμένες συναντήσεις της Δοίκησης- να επιδιώξουν την επέκταση των υπαρχουσών συνεργασιών αλλά και τη σύναψη νέων συμφωνιών.