Συμμετοχή ΕΑΣ στο 4Ο Aviation Development Conference

Στα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να αναπτύξει στο μέλλον η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία και τη δυναμική των ΕΑΣ στο νέο περιβάλλον αναφέρθηκε σε ομιλία του στο πλαίσιο του 4ου Συνεδρίου Aviation Development ο Πρόεδρος της εταιρείας κ. Θεόφιλος Βασιλείου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 8 Σεπτεμβρίου, 2015.
Αναφερόμενος στα ΕΑΣ, ο κ. Βασιλείου υπογράμμισε ότι η εταιρεία διαθέτει σήμερα αξιοζήλευτες υποδομές, διεθνούς επιπέδου τεχνολογία, υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία, άρτια εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό και όλα τα χαρακτηριστικά και τις προοπτικές μιας σύγχρονης δυναμικής Αμυντικής Βιομηχανίας.
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα ΕΑΣ, ως αποτέλεσμα του εξαιρετικά δυσμενούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος λόγω της δημοσιονομικής κρίσης, με κυριότερο τη δραματική συρρίκνωση του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας και την έλλειψη ενός ενιαίου στρατηγικού σχεδιασμού.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «Είναι απολύτως αναγκαία η διαμόρφωση μιας βασικής αναπτυξιακής πολιτικής με την επιδίωξη διεθνών συνεργασιών ή και συμπαραγωγών με φιλικές χώρες που διαθέτουν προηγμένη Αμυντική Βιομηχανία, καθώς και ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη νέων προϊόντων που θα ανανεώσουν την παραγωγή και θα δημιουργήσουν μια αναπτυξιακή δυναμική για το μέλλον. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, θεωρούμε ότι τα ΕΑΣ μπορούν να διαδραματίσουν το δικό τους ρόλο, ως προς την Εθνική Άμυνα και να γίνουν ένας εκ των βασικών μοχλών της οικονομικής ανάπτυξης της Πατρίδας μας».