ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπογραφή συμφωνίας των ΕΑΣ στο πλαίσιο της Έκθεσης EUROSATORY στο Παρίσι

Νέα ώθηση στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) δίνει συμφωνία με την Εταιρεία International Golden Group (IGG) που υπεγράφη στο Παρίσι, στο πλαίσιο της Έκθεσης EUROSATORY, παρουσία της Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας Φώφης Γεννηματά.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΑΣ Σωτήρης Χριστογιάννης, παρουσία του Προέδρου της εταιρείας Γιάννη Δεμίρη, υπέγραψε κοινή δήλωση πρόθεσης με την εταιρεία IGG για την προμήθεια πυρομαχικών εκτιμώμενης αξίας 75 εκατομμυρίων ευρώ. Η IGG είναι φορέας που εδρεύει στο Abu Dhabi και ειδικεύεται στην παροχή υψηλών προδιαγραφών συστημάτων άμυνας και ασφάλειας για την κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, το Υπουργείο Εσωτερικών και άλλους παράγοντες ασφάλειας.

«Τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα με τον τρόπο αυτό επεκτείνουν τις διεθνείς συνεργασίες τους, ενισχύοντας την εξωστρέφειά τους στο πλαίσιο της εφαρμογής του σχεδίου αναδιάρθρωσης της εταιρείας, όπως αυτό έχει αποφασιστεί από την ελληνική Κυβέρνηση.Πολύ σύντομα άλλωστε, τα ΕΑΣ θα υπογράψουν και νέα συμφωνία ύψους 10 εκ. ευρώ με μεγάλη Ευρωπαϊκή Εταιρία για την αναβάθμιση οπλικών συστημάτων», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΑΣ Σωτήρης Χριστογιάννης.

Η έκθεση EUROSATORY διεξάγεται κάθε δυο χρόνια, καλύπτει όλο το φάσμα της αμυντικής βιομηχανίας και θεωρείται η πιο σημαντική έκθεση στην Ευρώπη. Φέτος η έκθεση έχει 1502 έκθετες , δέχτηκε αντιπροσωπείες από 82 χώρες και καλύφθηκε από 684 δημοσιογράφους.

Εκτός από τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, στην έκθεση από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν, το ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΚΡΗΤΗΣ – ΠΒΚ, η EUROTRADE S.A, η INTRACOM Defense Electronics (IDE) και η THEON SENSORS S.A.