Τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα συμμετείχαν στην αποστολή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, υπό τον Υπουργό κ. Πάνο Καμμένο, κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Αίγυπτο.

Η εταιρεία εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Θεόφιλο Βασιλείου, ο οποίος συμμετείχε ως ομιλητής στην 1η Ελληνο-Αιγυπτιακή Συνάντηση Αμυντικών Βιομηχανιών (IndustryDay), που πραγματοποιήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 2016 στο Κάιρο.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, έγινε επίσημη παρουσίαση των ΕΑΣ σε Αιγυπτιακές εταιρίες αμυντικού υλικού καθώς και σε ανώτατα στελέχη του Υπουργείου Άμυνας της Αιγύπτου.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν επιμέρους, προγραμματισμένες συναντήσεις με τους εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων και των αμυντικών βιομηχανιών της Αιγύπτου, με στόχο τη δυνατότητα ανάπτυξης συνεργασιών και τη σύναψη συμφωνιών, μεταξύ των δύο χωρών, σε τομείς, όπως οι συμπαραγωγές και η τεχνογνωσία .

Μέσω αυτών των επαφών, η εταιρεία επιδιώκει δράσεις στην αιγυπτιακή αγορά, οι διαδικασίες των οποίων μπορούν να ανοίξουν γρήγορα, ιδίως μετά την επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας της χώρας μας εκεί.