ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΑΣ – H.I. ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΩΛΗΝΩΝ

Συμπαραγωγή υψηλής τεχνολογίας πυροσωλήνων, κατόπιν πιστοποίησης, προβλέπει το Μνημόνιο Συνεργασίας που έχουν συνάψει Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΕΒΕ και Hellenic Instruments, από τον Οκτώβριο 2019.
Η H.I., ειδικεύεται στη σχεδίαση και ανάπτυξη ηλεκτρονικών συστημάτων και λύσεων για την αμυντική βιομηχανία, ενώ μέσω του μέντορα και τεχνικού συμβούλου της κ. Κώστα Κουτσού, έχει εμπειρία επιτυχημένης συνεργασίας με τα ΕΑΣ.
Τα ΕΑΣ, έχουν κατασκευάσει μηχανικούς πυροσωλήνες M524 και M557 σε παραγγελίες εκατοντάδων χιλιάδων τεμαχίων, συνεπώς έχουν να εισφέρουν ισχυρή τεχνογνωσία στη βιομηχανοποίηση της παραγωγής, για το νέου τύπου υψηλής τεχνολογίας πυροσωλήνα.
Ο νέος πυροσωλήνας είναι πλήρως προσαρμοσμένος στις εκάστοτε επιχειρησιακές ανάγκες, καθώς παρέχει δυνατότητα επιλογής λειτουργίας (κρουστικής, χρονικής, προσεγγίσεως) και ως προϊόν θα τοποθετηθεί από άποψη ποιότητας και πληρότητας στο άνω άκρο του διεθνούς ανταγωνισμού.
Η συνεργασία διαφυλάττει υψηλή ελληνική προστιθέμενη αξία και κυρίως το προϊόν θα υπερκαλύπτει τις υψηλές επιχειρησιακές απαιτήσεις του ΓΕΣ.
Οι αρχικές δοκιμές εκτελέστηκαν με επιτυχία εντός Νοεμβρίου 2019, παρουσία εκπροσώπων του ΓΕΣ, της ΓΔΑΕΕ και των ΕΑΣ και αναμένονται να ολοκληρωθούν στο άμεσο μέλλον, με την πιστοποίηση του ελληνικού πυροσωλήνα, να ανοίγει και τους ορίζοντές του για τη διεθνή αγορά.
*«Από τις δοκιμαστικές βλητικές δοκιμές στις 19/11/2019, με το νέο πυροσωλήνα και βλήματα 155mm»