Υμηττός, 18 Σεπτεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκπρόσωποι της Ομάδας Centaurus Racing Team, επισκέφτηκαν τα ΕΑΣ και συναντήθηκαν με τη Διοίκηση και Στελέχη των ΕΑΣ στα τέλη Οκτωβρίου.

Η Centaurus Racing Team, είναι ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που έχει συσταθεί από το 2009 με στόχο τη μελέτη, το σχεδιασμό και την κατασκευή πλήρως λειτουργικών μονοθέσιων, ικανών να συμμετάσχουν στο μεγαλύτερο παγκόσμιο φοιτητικό διαγωνισμό μηχανικών, Formula Student.

Η ομάδα μέχρι σήμερα έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει 5 μονοθέσια και έχει συμμετάσχει σε 10 διαγωνισμούς, ενώ έχει λάβει πλήθος διακρίσεων από τις συμμετοχές της, που αφορούν στη συνολική συγκρότηση του Project  όπως στην Κοστολόγηση και Κατασκευή, στο Επιχειρηματικό πλάνο και στο Σχεδιασμό, ανταγωνιζόμενη με τις 60 καλύτερες ομάδες παγκοσμίως.

Αφορμή για την επίσκεψη, στάθηκε η παρουσίαση και Τοποθέτηση του Προέδρου των ΕΑΣ στη ΔΕΘ, για το ρόλο που ανακτά η εταιρία στον τομέα των οχημάτων, σε ημερίδα που αφορούσε τη σύνδεση Αμυντικής Βιομηχανίας με την Εκπαίδευση και την Έρευνα στη χώρα μας.

Οι εκπρόσωποι της ομάδας, παρουσίασαν τη δουλειά τους και ανέπτυξαν στο Γενικό Διευθυντή Παραγωγής κ. Α.Λούκο και στο Γενικό Διευθυντή Έρευνας & Ανάπτυξης τις τεχνικές σχεδίασης και κατασκευής των μονοθεσίων τους, επιδιώκοντας κάθε χρόνο τη βελτίωση του αυτοκινήτου μέσα από τη μελέτη νέων υλικών και τεχνολογιών.

Κοινή διαπίστωση της συνεργασίας του κλιμακίου της Ομάδας με τα στελέχη των ΕΑΣ είναι ότι η έρευνα που γίνεται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, θα μπορούσε να υποστηριχθεί από τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, στο πλαίσιο χορηγίας, βοηθώντας στην απόκτηση τεχνογνωσίας και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη θέσεων εργασίας για νέο επιστημονικό προσωπικό, που αποτελεί ζητούμενο για τα ΕΑΣ αλλά και θέμα ζωτικής σημασίας για τη χώρα.

Πέραν του αμοιβαίου δυνητικού οφέλους, τα ΕΑΣ, έχουν ηθική υποχρέωση ως φορέας δημοσίου συμφέροντος να υποστηρίζουν τους νέους ερευνητές και κάθε σημαντική δημιουργική προσπάθεια στη χώρα, ειδικά μάλιστα όταν έχει διακεκριμένα αποτελέσματα.

Στο άμεσο μέλλον, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη των ερευνητών στους χώρους παραγωγής, ώστε να δουν τις εξειδικευμένες τεχνικές διεργασιών που έχουν τα ΕΑΣ, ενώ θα μελετηθεί ο καταλληλότερος τρόπος υποστήριξης και προώθησης της συνεργασίας.