Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης πραγματοποίησε, την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018, επίσκεψη στις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων στον Υμηττό.

Τον κ. Αναπληρωτή Υπουργό υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Αντιναύαρχος ΠΝ (ε.α.) Γιώργος Ροΐδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Θεόφιλος Βασιλείου, τα μέλη του Δ.Σ. καθώς και Διευθυντικά στελέχη της Εταιρείας.

Ο ΑΝΥΕΘΑ ενημερώθηκε από την Διοίκηση για το σύνολο των θεμάτων της επιχείρησης (παραγωγικές δυνατότητες, στρατηγικούς στόχους, προγράμματα παραγωγής με ιδιαίτερη μνεία σε αυτά που αφορούν προμήθειες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, προοπτικές εισόδου σε διεθνείς αγορές, κατάσταση των υποδομών, προβλήματα όπως η ανάγκη στελέχωσης των εργοστασίων με εξειδικευμένο προσωπικό για την παραγωγή) και τις ενέργειες που κάνει η Διοίκηση.

Ο ΑΝΥΕΘΑ αναφέρθηκε στην πολιτική βούληση της Κυβέρνησης, τα ΕΑΣ, τα οποία θεωρείται ότι αποτελούν έναν από τους πυλώνες της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας και της Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας, όχι απλά να παραμείνουν σε λειτουργία αλλά να αναβαθμιστεί ο ρόλος τους επισημαίνοντας τις επίπονες προσπάθειες και πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Κυβέρνηση από τις αρχές του 2015 και υποσχέθηκε την αμέριστη συμπαράσταση του Υπουργείου για την υπέρβαση των υπαρχόντων προβλημάτων.

Παράλληλα τόνισε την ανάγκη επιπλέον ενεργοποίησης και μεγιστοποίησης των προσπαθειών Διοίκησης και Εργαζομένων για την υλοποίηση όλων των εκκρεμών συμβάσεων.

Ο ΑΝΥΘΕΑ στη συνέχεια συναντήθηκε και συζήτησε με τους εκπροσώπους των Σωματείων των Εργαζομένων της Εταιρείας τους οποίους ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχουν αναληφθεί για την αντιμετώπιση των θεμάτων που τους απασχολούν και τους κάλεσε να συμβάλουν στην προσπάθεια ανάκαμψης και ανασυγκρότησης της εταιρείας.

Ο ΑΝΥΘΕΑ επισκέφτηκε τους χώρους παραγωγής του Εργοστασιακού Συγκροτήματος Υμηττού όπου ενημερώθηκε για τα υπό εξέλιξη προγράμματα και ολοκλήρωσε την επίσκεψή του με την κατάθεση λουλουδιών στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης για τους πεσόντες εργαζόμενους της Εταιρείας.