Επίσημη επίσκεψη στις εγκαταστάσεις των ΕΑΣ στον Υμηττό πραγματοποίησε σήμερα, 5 Νοεμβρίου 2015 o Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, συνοδευόμενος από επιτελείς του.

Τον ΑΝΥΕΘΑ υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος Δ.Σ. των ΕΑΣ Θεόφιλος Βασιλείου και ο Δ/νων Σύμβουλος, Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΝ, Ναύαρχος ε.α. ΠΝ Κοσμάς Χρηστίδης. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Δ/νων Σύμβουλος, Υποναύαρχος ε.α. Ιωάννης Γαλάνης και υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο ΑΝΥΕΘΑ ξεναγήθηκε από τον Δ/ντή του Εργοστασίου Υμηττού κ. Καρκανέβατο στους χώρους του Εργοστασίου, με έμφαση στις παραγωγικές μονάδες μικρών και μεγάλων διαμετρημάτων, στο εργαστήριο Μετρολογίας και τον Βλητικό Σταθμό, όπου και ενημερώθηκε για την κατάσταση των υποδομών και των δυνατοτήτων του.

Εν συνεχεία, κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης που βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο και μίλησε σε συγκέντρωση των εργαζομένων. Είχε επίσης συναντήσεις με τη Διοίκηση και με τους εκπροσώπους των σωματείων των εργαζομένων.

Κατά την διάρκεια των συναντήσεων με τη Διοίκηση, έγινε ενημερωτική παρουσίαση των δραστηριοτήτων των ΕΑΣ, της στρατηγικής και των προτεραιοτήτων της εταιρείας, όπου έγινε παρουσίαση των υπό εξέλιξη προγραμμάτων, ενώ αναδείχθηκε η συνεισφορά τους στην Εθνική Άμυνα της Χώρας μας.

Υπήρξε κοινή διαπίστωση ότι η εταιρεία, βήμα βήμα, εξασφαλίζει την βιωσιμότητά της, με πολλές προοπτικές για την πλήρη ανάκαμψή της. «Τα όποια προβλήματα υπάρχουν, τονίστηκε, αντιμετωπίζονται, με δεδομένη την πολιτική βούληση της κυβέρνησης, τα ΕΑΣ να μείνουν ανοιχτά, αξιόπιστα και δραστήρια και να παίξουν ρόλο στην παραγωγική ανασυγκρότηση της Xώρας». Ο ΑΝΥΕΘΑ πρόσθεσε επίσης ότι θα ληφθούν όλες οι αναγκαίες πρωτοβουλίες, ώστε τα ΕΑΣ να «ανασάνουν» και ν’ απεγκλωβιστούν από το φαύλο κύκλο της απαξίωσης και της αποβιομηχάνισης, που τα είχαν οδηγήσει οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών μεταξύ ΑΝΥΕΘΑ, Διοίκησης, καθώς και των Σωματείων των Εργαζομένων.