Το Γενικό Διευθυντή της LT-Pyrkal κ. Gagik Buniatyan υποδέχθηκαν στην Ελλάδα τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, στις αρχές Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο αναβάθμισης συνεργασίας μεταξύ των εταιριών.

Η θυγατρική των ΕΑΣ, LT-Pyrkal, με έδρα την Αρμενία, είναι πρωτοπόρος σε συστήματα οπτοηλεκτρονικής, φακών και laser με ισχυρό δυναμικό στον τομέα έρευνας και ανάπτυξης και παρέχει εξειδικευμένα προϊόντα και υπηρεσίες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Διοίκηση των ΕΑΣ, έχει ενεργοποιήσει το τελευταίο εξάμηνο τους διοικητικούς θεσμούς αλλά και το επιστημονικό προσωπικό της εταιρίας, ώστε να αναπτυχθεί το απαραίτητο υπόβαθρο για την αμφίδρομη διακίνηση και επέκταση τεχνογνωσίας και την ανάπτυξη σύγχρονων προϊόντων.

Ο Γενικός Διευθυντής της LT-Pyrkal βρέθηκε στις εγκαταστάσεις των ΕΑΣ, όπου είχε συνεργασία με τις Γενικές Διευθύνσεις Έρευνας & Ανάπτυξης και Παραγωγής και τέθηκαν οι στόχοι για το αμέσως προσεχές διάστημα.

Κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου ΔΣ των ΕΑΣ, ο κ. Buniatyan ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο για την ιστορία της LT-Pyrkal, την πορεία της συνεργασίας -που πρακτικά είχε παύσει τα περασμένα έτη- όπως και τις προοπτικές και τρέχοντα ζητήματα.
Στην ενημερωτική συνεδρίαση συμμετείχαν με τοποθετήσεις τους και τα μέλη του ΔΣ της LT-Pyrkal που ορίζονται από ελληνικής πλευράς, ήτοι ο Αντιπρόεδρος των ΕΑΣ και της LT-Pyrkal κ.Χρήστος Πετράκος, ο Αν.Δνων Σύμβουλος των ΕΑΣ κ. Αναστάσιος Αντωνίου, ο Δντής Οικονομικών των ΕΑΣ κ. Ιωάννης Καπανταϊδάκης και ο κ. Οδυσσέας Κιτσάκης.

Μεταξύ άλλων έγινε ενημέρωση για τα πολύ θετικά αποτελέσματα από την πρόσφατη συμμετοχή στην έκθεση Laser World of Photonics στο Μόναχο, στην οποία παρευρέθηκε και αντιπροσωπεία από τα ΕΑΣ.

Κεντρικό συμπέρασμα όλων, είναι ότι πρέπει να συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό η συνεργασία, προς το αμοιβαίο εταιρικό όφελος.
Τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα προσδοκούν και επιδιώκουν μέσα από τη συνεργασία να επιτύχουν είσοδο σε νέους κλάδους της αμυντικής βιομηχανίας, στην εγχώρια και διεθνή αγορά.