Στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης μιας εξωστρεφούς πολιτικής ανάπτυξης συνεργασιών, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, εκπροσωπούμενα από τον Δντα Σύμβουλο Κοσμά Χρηστίδη και τον Πρόεδρο Δ.Σ. Θεόφιλο Βασιλείου συμμετείχαν στην επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Χώρας μας Πάνου Καμμένου σε Αρμενία και Ινδία αντίστοιχα, όπου παρευρέθηκαν σε φόρουμ των Αμυντικών Βιομηχανιών από τις 14 έως τις 20 Δεκεμβρίου 2015.

Κατά την διάρκεια της διήμερης επίσκεψης στην Αρμενία, στις 15 και 16/121/2015, συμφωνήθηκε η περαιτέρω συνεργασία σε θέματα Αμυντικής Βιομηχανίας,προς όφελος της οικονομικής ανάπτυξης των δύο χωρών και των ενόπλων δυνάμεων τους. Ο Ναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης συναντήθηκε με Αρμένιους αξιωματικούς, απόφοιτους της ελληνικής Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων

Στην Ινδία,ο κ.Βασιλείου είχε μία σειρά εθιμοτυπικών συναντήσεων με τον Πρέσβυ της Ελλάδας στο Νέο Δελχί Παναγιώτη Καλογερόπουλο και άλλους Ανώτατους Αξιωματούχους, καθώς επίσης και προγραμματισμένες κατ’ ιδίαν επαφές με υψηλόβαθμα στελέχη Ινδικών Εταιρείων Αμυντικού Υλικού, όπως των ASHOK LEYLAND, OIS-AT, MAHINDRA DEFENCESYSTEMSLtd, PUNJ LloydLtd, LARSEN & TURBO, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν νέες εμπορικές προοπτικές.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο workshopστις 20/12/2015, στο JuniterHall, IndiaHabitatCentre, ο κ. Βασιλείου, μεταξύ άλλων, δήλωσεσχετικά: «Η πολύχρονη εμπειρία και τεχνογνωσία της εταιρείας μας στον κλάδο του αμυντικού εξοπλισμού έχουν αναδείξει τα ΕΑΣ ως αξιόπιστο συνεργάτη μεγάλων κατασκευαστών. Επιδιώκουμε στρατηγικά τη διείσδυση σε νέες αγορές για την περαιτέρω εδραίωσή μας στην ινδική αγορά».

Με τον ΥΕΘΑ κ.Πάνο Καμμένο και τον πρέσβυ της χώρας μας στο Νέο Δελχί Παναγιώτη Καλογερόπουλο