Τα ΕΑΣ συμμετέχουν στη διεθνή έκθεση Άμυνας IDEX 2017 που πραγματοποιείται από 19 έως 23 Φεβρουαρίου στο AbuDhabiτων Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, τη κορυφαία παγκοσμίως έκθεση του κλάδου της αμυντικής βιομηχανίας. Σημειώνεται ότι τα ΕΑΣ είναι η μόνη ελληνική αμυντική βιομηχανία η οποία, στο πλαίσιο της ανάπτυξης επιχειρησιακών σχέσεων με τις χώρες του Κόλπου και της ευρύτερης Μέσης Ανατολής, συμμετέχει ανελλιπώς στη συγκεκριμένη έκθεση από την πρώτη της διοργάνωση, το 1995.

Στην φετινή διοργάνωση, τα ΕΑΣ αποτελούν μέρος της εθνικής συμμετοχής η οποία πραγματοποιείται με κοινό περίπτερο για τις ελληνικές εταιρείες, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και με συστέγαση αντιπροσωπείας της ΓΔΑΕΕ με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Γενικό Δντη, Αντιναύαρχο ΠΝ (εα) κ. Κυριάκο Κυριακίδη.

Ήδη κατά τις δύο πρώτες μέρες λειτουργίας της έκθεσης, τα αποτελέσματα της συμμετοχής των ΕΑΣ είναι εντυπωσιακά.

Το περίπτερο της εταιρείας επισκέφτηκε ο Ιορδανός Πρίγκηπας Faisal bin Hussein, αδερφός του Βασιλιά AbdullahII, προκειμένου να συζητήσει με τα ΕΑΣ προγράμματα προμήθειας πυρομαχικών καθώς και βιομηχανικής συνεργασίας της ελληνικής εταιρείας με την κρατική εταιρεία της Ιορδανίας KADDB. Συμφωνήθηκε να υπογραφτεί άμεσα Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) .

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συνέπεσε και η επίσημη επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου στο εθνικό περίπτερο, με αποτέλεσμα οι δύο άντρες να έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα διμερούς αμυντικής συνεργασίας.

Επίσης, ο κ. Υπουργός υποδέχτηκε και ξενάγησε στο εθνικό περίπτερο και το περίπτερο των ΕΑΣ τον Διάδοχο του Άμπου Ντάμπι και Αναπληρωτή Ανώτατο Διοικητή των Εμιρατινών Ενόπλων Δυνάμεων Σεΐχη Mohammed bin Zayed Al Nahyan, ο οποίος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα προϊόντα της εταιρείας και ιδιαίτερα για τις βομβίδες 40mmυψηλής ταχύτητας.